Milyen módszereket vethetünk be a vizes falak ellen?

Aquapol technológia

Aquapol technológia

Az Aquapol falszigetelési mód a ma ismert szigetelési eljárások között az egyik legmodernebb és leggazdaságosabb szigetelési forma, a csúcstechnológia ötvözete a költséghatékonysággal.

Az épületben egy Aquapol készülék kerül elhelyezésre, mely megszünteti a falazóanyag kapillárisainak felülete és a vízmolekulák közötti kapcsolódást (felületi feszültség), így a víz felfelé tartó áramlási iránya megváltozik, és saját súlyánál fogva visszakerül a talajba.

Amíg az Aquapol készülék az épületben van, addig a víz kapilláris úton a falazatban nem tud felhatolni. Aquapol készülék alkalmazásakor nincs szükség bontásra. Az Aquapol készülék felszerelése, a beállítások és a szükséges mérések elvégzése mintegy 3-4 órát vesz igénybe.


Lemezbesajtolás, lemezbeütés

Lemezbesajtolás

A felszivárgó talajvíz útját úgy vágjuk el, hogy a téglasorok közé speciálisan kiképzett, korrózióvédelemmel ellátott, görbékkel egymásba kapcsolódó acéllemezt préselünk be.

Az alap egy erős acélkoronát kap, melynek tartóssága még agresszív talajvíz ellen is védelmet nyújt.

A szigetelés elvégzése után, mivel a fal nem kap vízutánpótlást, természetes párolgással oldalirányba megkezdődik a fal száradása.


Salétromos, vizes fal utólagos szigetelése injektálással.

Magasnyomású injektálás

Meghatározott távolságokban 12 mm átmérőjű furatokat készítünk a falazatba, majd ezekbe magasnyomású injektáló szelepeket (packereket) rögzítünk.

Ezután egy speciális géppel 1-300 bar nyomással injektáljuk be a szigetelőanyagot, mely függően a fal anyagától, nedvesség tartalmától, lehet szilikon, műgyanta, vagy kovásító oldat.

E technológiával utólagosan kiváltható a vízszintes és a függőleges szigetelés is.

A salétromos fal és falvizesedés megszüntesének lépései?